Jungiaans instituut

Werken met het labyrint

Het labyrint is een oeroud, universeel symbool voor de zoektocht naar onze sacrale kern en onze innerlijke bron. Het wijst ons de weg naar wat ons werkelijk drijft en waar we ten diepste waarde aan toekennen. In Jungiaanse termen wordt het labyrint een omcirkeling van het zelf, de weg naar individuatie. In tegenstelling tot een doolhof, waarin keuzes gemaakt moeten worden tussen verschillende paden, biedt een labyrint een enkel pad dat de loper langs wendingen naar het centrum en weer terug naar buiten leidt. In een doolhof verlies je de weg, een labyrint wijst je de weg.

Deze training is bedoeld voor mensen die met het labyrint willen werken: in hun praktijk of bedrijf, school of buurt, kerk of spiritueel centrum. U leert over de geschiedenis en de betekenis van het labyrint en u krijgt een inleiding waar het labyrint zoal voor wordt gebruikt. Er is praktische aandacht voor het maken en aanleggen van een labyrint (maten, materiaal, werkwijze). Centraal in de training staat het begeleiden van het labyrintlopen: combinaties met andere werkvormen en vakgebieden, hoe je een programma kunt samenstellen, welke rituelen daarbij passend zijn, waar je als begeleider op dient te letten. De eindopdracht bestaat uit het organiseren van een labyrintbijeenkomst, die op de verdiepingsdag in maart wordt besproken.

Na afsluiting van de training kunt u lid worden van een netwerk van labyrintwerkers.

Data:
Donderdag 17 november 2022
Donderdag 24 november 2022
Donderdag 09 maart 2023

Bijeenkomsten:
De bijeenkomsten vinden plaats op het Jungiaans instituut van 11.00 tot 16.00 uur.

Docent:
Mevr. Carin Wennink

Kosten:
De kosten bedragen  € 450,00

Maximaal 25 personen

 

In het TV programma: “Iedereen verlicht” zie je hoe Carin uitleg geeft over het labyrint o.a. op de Waalkade in Nijmegen.

Dit is uitgezonden op 6 maart en herhaald op 24 juli 2022.

Nieuwsgierig geworden?
kijk op: https://tvblik.nl/iedereen-verlicht/6-maart-2022