Jungiaans instituut

Werken met het labyrint

Het labyrint is een oeroud, universeel symbool voor de zoektocht naar onze sacrale kern en onze innerlijke bron, naar dat wat ons werkelijk drijft en waar we ten diepste waarde aan toekennen.

Het is een symbool voor de levensweg: de weg naar individuatie en – in Jungiaanse termen – een ‘omcirkeling van het zelf’.  In tegenstelling tot een doolhof, waarin je keuzes moet maken tussen verschillende paden, heeft een labyrint een enkel pad dat de loper langs een aantal wendingen leidt naar het centrum en weer terug naar buiten. In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg.

Deze training is gericht op mensen die met het labyrint willen werken: in hun kerk, spiritueel centrum, school, bedrijf of buurt. U krijgt een inleiding in de geschiedenis en de betekenis van het labyrint, en leert waar het labyrint zoal voor wordt gebruikt. We maken samen een labyrint en u krijgt instructie in het maken van verschillende modellen labyrinten (maten, materiaal, werkwijze).

We gaan uitgebreid in op het begeleiden van het labyrintlopen: hoe je een passend programma met bijbehorende rituelen kan maken, de combinatie met andere werkvormen (zoals mandala’s en dansen) en waar je als begeleider zoal op moet letten. Hierna organiseert u zelf een labyrint bijeenkomst, dat u de mogelijkheid geeft om op de derde dag een verdieping aan te brengen in de reeds opgedane kennis.

Na de afsluiting van de training kunt u lid worden van een netwerk van labyrintwerkers.

Data:
Donderdag 19 november 2020
Donderdag 26 november 2020
Donderdag 11 maart 2021

Bijeenkomsten:
De bijeenkomsten vinden plaats op het Jungiaans instituut van 11.00 tot 16.00 uur.

Docent:
Mevr. dr. Selma Sevenhuijsen

Kosten:
De kosten bedragen  € 395,00

Maximaal 25 personen

  Aanmelding werken met het labyrint 2020.