Jungiaans instituut

Aankomend Studenten

Aan het Jungiaans instituut – Rump Academie voor Dieptepsychologie te Nijmegen gebruiken wij al jarenlang de benaming Analytisch Therapeut . Deze naam zegt iets over een therapievorm binnen de dieptepsychologie die is ontwikkeld door Prof. Dr. Harry A.J. Rump MEd.

Het instituut heeft gekozen voor de benaming ‘Jungiaans’ als een ode aan Prof. Dr. C.G. Jung. Hij was de eerste die de metafysica weer binnenbracht in de dieptepsychologie. Jung gaf zelf alleen een aanzet tot een therapievorm. Harry Rump heeft de dieptepsychologische principes van Freud, Jung en collega’s doorontwikkeld tot een volwaardige therapie. Vandaar dat we ook in onze naamgeving spreken van Rump Academie voor Dieptepsychologie.

De Analytische Therapie die wij doceren aan het instituut / de academie is weliswaar mede gebaseerd op de analytische psychologie van Jung, maar wijkt daar op belangrijke punten ook van af. Het is bovendien een therapievorm die is toegesneden op onze huidige tijd.

Het Jungiaans instituut heeft de opleiding Jungiaans Analytische Therapie® ingeschreven bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom ( de officiële instantie voor merkregistratie in de Benelux). Als gevolg hiervan is deze opleiding beschermd en heeft het Jungiaans instituut het exclusieve recht op het gebruik van deze opleidingsbenaming.

De alumni van het Jungiaans instituut – Rump Academie voor Dieptepsychologie met een mastertitel krijgen officieel toestemming om de titel JI dieptepsycholoog® te voeren, die is ingeschreven bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom.