Jungiaans instituut

Symbooldrama | workshop door Elly Verhoeven

Schrijf je in via: Seminar@jungiaansinstituut.nl

Praktische informatie:

Data: do. 8 & vr. 9 juni 2023
Tijden: van 11:00 uur tot ca. 17:00 uur
Docent:  Drs. Elly Verhoeven
Kosten: € 395,00

Ben je geïnteresseerd in een methode, die op een  snelle, dynamische, niet-directieve manier (on-)bewuste gevoelens, conflicten en patronen in beeld kan brengen?

Wil je kennismaken met de krachten van het imagineren middels symbolen?

Dan is symbooldrama iets voor jou.

Wat is symbooldrama (K.I.P.)?

Symbooldrama is een dieptepsychologische psychotherapie, gebaseerd op de psychoanalyse, waarbij gebruik gemaakt wordt van de beeldtaal in de vorm van natuurlijke symbolen.

H.C. Leuner heeft deze methode ontwikkeld. Hij merkte bij het werken met oorlogsgetraumatiseerden, dat de klassieke psychoanalyse voor hen te bedreigend en te beangstigend was, waardoor hun angsten en klachten niet afnamen en soms zelfs verergerden.

Hij combineerde het werken met symbolen (Jung’s werkwijze) met het rustgevende van de natuur en ontwierp de K.I.P. behandelmethode (Katathym Imaginative Psychotherapie). In het Nederlands is dat door zijn navolgers vertaald naar symbooldrama. Het werken met natuurlijke symbolen op een associatieve manier, waardoor een beeldverhaal (drama) ontstaat.

Deze methode is geschikt voor iedere problematiek, maar vooral voor het werken met getraumatiseerden en mensen met persoonlijkheidsproblematiek.

Je gaat in deze workshop ervaren, hoe snel en diepgaand deze methode je innerlijke gevoelens bloot legt (in beeld brengt). Zo ook dat het beeld helend werkt, door de eigenschappen van het symbool, b.v. dat de beek gevoelens kan kanaliseren of juist in beweging (stroming) kan brengen. Doormiddel van de verbeelding wordt er contact gemaakt met een symbool, dat wordt getekend en de tekening wordt daarna uitgevraagd. Er wordt samen gewerkt en beleefd om dit vervolgens ook toe te passen bij cliënten.

Leerdoel:

  1. Bij deze workshop ben je zowel cliënt als therapeut, je leert reeds enkele basis principes van de symbooldrama aan.
  2. Je ervaart wat deze behandel methode inhoudt en hoe snel en diepgaand deze werkt.

Over de docent:  Drs. Elly Verhoeven is Psychiater, Psychotherapeut, Bowen therapeut en docent Symbooldrama-therapie en tevens docent psychopathologie. Sinds 2017 geeft zij les op het Jungiaans Instituut.

Praktische informatie:

Data: do. 8 & vr. 9 juni 2023
Tijden: van 11:00 uur tot ca. 17:00 uur
Docent:  Drs. Elly Verhoeven
Kosten: € 395,00

Schrijf je in via: Seminar@jungiaansinstituut.nl

Datum

08 jun 2023

Tijd

11:00 - 17:00

Kosten

€395,00
Jungiaans instituut

Locatie

Jungiaans instituut
Lankforst 26-10, 6538 GX Nijmegen
Categorie

Organisator

Jungiaans instituut
Telefoon
+31 (0)24 344 00 84
Email
info@jungiaansinstituut.nl