Jungiaans instituut

Levensenergie in haar werkzame vermogen tot helen

Al weten studenten dat krachten vanuit diepten van de ziel werkzaam kunnen zijn, zal na een toelichting benaderingen geschetst worden hoe men in begeleiding met cliënten met werkzame innerlijke krachten om kan gaan.

De toelichting zal eruit bestaan dat inherent aan beelden van archetypische krachten in diverse lagen van het bewustzijn zich een een meervoudigheid van manifestaties van levensenergie zich kan aandienen. Deze veelheid kan overrompelend zijn; vanuit inzichten van Jung die over complexen schreef, kan gesproken worden van aanhechtingen, van ‘hang over’ en over het natuurlijke van de ‘verwonde’ ziel.  Veelal verlangt de ziel zich door de persoonlijkheid heen kenbaar te maken, wat ervaren kan worden als een innerlijk lijden. Deze ‘zachte’ krachten, welke overwegend een numineuze essentie in zich hebben dragen bij aan het helen van het innerlijk ‘verwonde’. Hoe deze benadering, vanuit levensenergie opgevat werkt deze energetisch, kan worden ingezet in begeleiding zal in deze bijeenkomst concreet aan de orde komen. Daarbij zal toegelicht worden hoe tekeningen en dromen en het symbolisch verstaan ervan, wegen kunnen wijzen in de doortocht door het woud van mentale en vitale krachten, welke de mens bevangen kunnen houden.

Het geheel van deze dag zal in het teken staan van het werken met energetische beelden als therapeutisch gereedschap wat ondersteunend kan zijn bij Analytische Therapie.

Datum

03 okt 2021
Expired!

Tijd

11:00 - 16:00

Kosten

€65,00
Jungiaans instituut

Locatie

Jungiaans instituut
Lankforst 26-10, 6538 GX Nijmegen
Categorie
Aanmelden

Speaker

  • Drs. J. Vos
    Drs. J. Vos

    Ko Vos studeerde psychologie, sociologie en politicologie. Hij werkt als docent aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen en doceert de vakken psychologie, managementvaardigheden, organisatie en bedrijfsethiek. Daarnaast is hij werkzaam aan verschillende opleidingen waar hij trainingen en colleges verzorgt op het gebied van persoonlijke groei en relatietherapie, transpersoonlijke ontwikkeling, oosterse en westerse filosofie en droom proceswerk. Hij werkt als therapeut in het omgaan met levensvragen en relatieproblematiek.
    Ko schreef een dissertatie met als onderwerp Jung and Sunner, een vergelijkende studie tussen de inzichten van Jung en een Ethiopische filosofie.