Jungiaans instituut

Jung in Vogelvlucht

Jung in Vogelvlucht

Summer Course: 3-daagse introductie in de dieptepsychologie

Dieptepsychologie is als een duik naar de bodem van de oceaan en het ontdekken van een intrigerende, verborgen wereld vol geheimen. Welke mythische wezens huizen er in de diepte? Welke demonen en schatten liggen er verscholen? En wat is hun invloed op ons dagelijks leven boven het wateroppervlak, op hoe we ons voelen en wie we zijn?

In deze cursus onderzoek we het onbewuste zoals Carl Jung dat deed: we verkennen het vanuit vogelperspectief én we duiken erin onder. U krijgt een globaal overzicht van de visie en de theorie van de Jungiaanse psychologie en u ontdekt wat onbewuste delen van uzelf. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de psyche vanuit Jungiaans perspectief, het (collectief) onbewuste en de archetypen, de symbolische taal van het onbewuste, de dynamische werking van het onbewuste en de ontwikkeling naar ‘worden wie je in wezen bent’ (individuatie). De kennis wordt steeds verbonden met eigen ervaring. Theorie, interactieve dialoog en oefeningen wisselen elkaar af.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onbewuste van de menselijke psyche en daarbij de verkenning van het eigen onbewuste niet schuwt. De cursus is ook geschikt voor mensen in een hulpverlenend beroep of die overwegen zich in die richting te ontwikkelen.

Literatuur

Deelnemers ontvangen een syllabus met de basistheorie.

Max deelnemers

12

De prijs is inclusief btw. Lunches tijdens de workshopdagen en de syllabus zijn inbegrepen.

Datum

04 sep 2021

Tijd

10:30 - 17:00

Kosten

€375,00

Locatie

Jungiaans instituut
Lankforst 26-10, 6538 GX Nijmegen
Aanmelden