Jungiaans instituut

Driedaagse training: Werken met het labyrint

Driedaagse training: Werken met het labyrint

Praktische informatie:

Data

–          Dag 1: donderdag 16 november 2023

–          Dag 2: donderdag 23 november 2023

–          Dag 3: donderdag 14 maart 2024

Tijden
Van 11:00 uur tot ca. 16:00 uur

Docent
Carin Wennink

Kosten

€ 995,00

Locatie
De Poort

Over de training ‘Werken met het labyrint’

Het labyrint is een oeroud, universeel symbool voor de zoektocht naar onze sacrale kern en onze innerlijke bron, naar dat wat ons werkelijk drijft en waar we ten diepste waarde aan toekennen. Het is een symbool voor de levensweg: de weg naar individuatie en – in Jungiaanse termen – een ‘omcirkeling van het zelf’. In tegenstelling tot een doolhof, waarin je keuzes moet maken tussen verschillende paden, heeft een labyrint een enkel pad dat de loper langs een aantal wendingen leidt naar het centrum en weer terug naar buiten. In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg. Deze training is gericht op mensen die met het labyrint willen werken: in hun praktijk, bedrijf, school, kerk, spiritueel centrum of buurt.

Inhoud van de training


De training is gevuld met theorie, praktijk en ervaring. Je maakt een reis door de geschiedenis, met aandacht voor mogelijke oorsprongen van het labyrint. Er wordt gesproken over etymologie, doolhof vs labyrint en de blik van Freud en Jung op labyrint. Er wordt uitgebreid ingegaan op mogelijke oorzaken van de eeuwenoude universele werking, de verschillende betekenissen van het labyrint en hoe er mee te werken.

Praktisch leer je het klassiek labyrint tekenen, verrijkt met verdiepende inzichten, en hoe je een labyrint kunt maken en aanleggen. Er wordt gekeken naar waarom je zelf een labyrint wilt lopen, hoe je kunt lopen, welke manieren er zijn om te lopen. Ook wordt aandacht gegeven aan het zelf organiseren en begeleiden van labyrintloop of workshop, in combinatie met je eigen vakgebied.

Elke studiedag wordt gezamenlijk een labyrint gelegd en gelopen. Na de twee dagen vol theorie en praktijk in november organiseer je zelf een labyrintbijeenkomst. Deze brengt op de derde dag een rijke verdieping van de opgedane kennis.


LabyrintWerk


Na de afsluiting van de cursus kun je lid worden van een netwerk van labyrintwerkers, genaamd LabyrintWerk. Vanuit dit LabyrintWerk netwerk is in februari 2021 het boek ‘Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen’ uitgebracht door een groep van vijftien labyrintwerkers, waarvan het grootste deel de training ‘Werken met het labyrint’ bij het Jungiaans Instituut heeft gevolgd.

Over Carin Wennink


Carin Wennink (1972) omschrijft het werk in haar praktijk als drempelhoeden. Om een verandering in gedachten, woorden of handelen te bewerkstelligen, wordt iets ouds losgelaten en er wordt iets nieuws in de plaats gekozen. Je stapt zogezegd een drempel over. Het labyrint is in een dergelijk proces van grote waarde. Het biedt een veilige bedding voor inspiratie, meditatie of versterken van de intuïtie. Sinds de aanleg van hun eigen labyrint in 2012 werkt Carin intensief in en met het labyrint. Ze begeleidt individuele processen, ontwikkelt en begeleidt workshops en trainingen en adviseert bij aanleg en onderhoud. Carin is een van de schrijvers en eindredacteuren van het boek ‘Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen’. In het ntr televisieprogramma ‘Iedereen verlicht’ zie je hoe Carin uitleg geeft over het labyrint: https://www.npostart.nl/iedereen-verlicht/06-03-2022/VPWON_1338659

Data
–          Dag 1: donderdag 16 november 2023

–          Dag 2: donderdag 23 november 2023

–          Dag 3: donderdag 14 maart 2024

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten vinden plaats op onze niuewe locatie ‘De Poort’ van 11.00 tot 16.00 uur.

Kosten
€ 995,00

Docent
Carin Wennink

Voor koffie en thee wordt gezorgd, u dient echter zelf zorg te dragen voor uw lunch.

Datum

16 nov 2023

Tijd

All Day

Locatie

Conferentieoord de Poort
Biesseltsebaan 34 6561 KC Groesbeek
Categorie