Jungiaans instituut

‘De Volgeling’: telepathie in de 20e eeuw

In de herfst van 2021 verschijnt bij uitgeverij Walburg het boek ‘De volgeling’,  een studie van de Tsjechische telepaat Eugene de Rubini, die in 1919 in Nederland groot opzien baarde met optredens in het hele land. Hij werd ‘de man met het zesde zintuig’ genoemd en kon schijnbaar door enkel de gedachten van anderen te volgen verbogen objecten opsporen en ingewikkelde opdrachten uitvoeren langs telepathische weg.

De auteurs van dit boek, Jaap Bos en Friso Hoeneveld, zullen op 3 april 2022 een presentatie geven en ook gaan dan met enkele sprekers in debat. Tevens zal er ruime gelegenheid zijn om met de auteurs zelf in gesprek te gaan.

Het programma die dag ziet er als volgt uit: Friso Hoeneveld spreekt over wetenschap en cultuur in eerste decennia van de twintigste eeuw, en zal Rubini en zijn ongekende populariteit in de context van die tijd proberen te zetten.  Daarna gaat Jaap Bos gaat in op de psychologie van de telepathie: welke verklaringen en veronderstellingen zijn er, en welke opvattingen van telepathie werden er gehuldigd?

Na een korte pauze volgt het tweede deel van het programma, waarin de auteurs met enkele sprekers in debat gaan, en een kritische reflectie volgt op de waarde en betekenis van telepathie voor de huidige tijd.

Tenslotte is er gelegenheid om met de auteurs van gedachten te wisselen over thema’s en vragen die in de loop van de middag aan de orde zijn gekomen.

 

Datum

03 apr 2022
Expired!

Tijd

11:00 - 16:00

Kosten

€65,00
Jungiaans instituut

Locatie

Jungiaans instituut
Lankforst 26-10, 6538 GX Nijmegen
Categorie

Organisator

Jungiaans instituut
Telefoon
+31 (0)24 344 00 84
Email
info@jungiaansinstituut.nl
Aanmelden

Speakers