Jungiaans instituut

De herontdekking van de ziel in de therapeutische praktijk door Anne Pauen

Praktische informatie:

Data: vrijdag 7 oktober,  zaterdag 15 oktober en vrijdag 21 oktober 2022.
Waar: Zuidpoort gebouw, Wassenaarweg 40, 6834 NW  Arnhem
Tijden: van 10:00 uur tot ca. 16:00 uur
Kosten: 495 euro

Werken met het transpersoonlijke deel van een mens hoort bij een integraal mens en wereldbeeld waarbij ziel, geest en lichaam één geheel vormen.

Om dit aspect ook voor de therapeutische praktijk toegankelijk te maken, benaderen we het als een werkhypothese. Dit betekent dat het noch voor jou noch voor jouw cliënt een geloofsovertuiging hoeft te zijn als je hiermee aan de slag gaat.

We gebruiken het als een filosofisch gedachtenspel, waarbij we van een aantal veronderstellingen uitgaan die zijn afgeleid van de Vedische wijsheidstraditie uit India. Door deze stellingen als hypothese te gebruiken, ontstaat een betekenisvol mens en wereldbeeld.

Wat doet het zielsperspectief?

Vanuit het zielsperspectief gezien heb je geen oordeel over wat goed en wat niet goed is in jouw leven. Je erkent dat alles betekenisvol is en daardoor in potentie bedoeld is om jouw ontwikkeling te bevorderen. 

Vanuit dit perspectief ben je als mens niet willekeurig in jouw leven terechtgekomen zonder er zelf om gevraagd te hebben, zoals wij tegenwoordig veronderstellen. Vanuit het perspectief van deze oude wijsheidstraditie is ons leven het gevolg van eerdere levens en zorgvuldig gekozen vanuit ons zielsaspect, met als doel de best mogelijke omstandigheden voor onze bewustzijnsontwikkeling te creëren. Want, ontwikkeling is het centrale punt waar alles om draait vanuit het zielsaspect. En let wel, ontwikkeling gaat altijd gepaard met de vrije wil zowel op het niveau van onze persoonlijkheid alsook van onze ziel.

Lees meer over het zielsaspect.

Hierdoor worden onze ouders en onze leefomgeving factoren die onze ontwikkeling faciliteren, ook al ervaren wij deze niet altijd als positief. Toch draagt dit allemaal bij om te kunnen worden wie we bedoeld waren om te zijn. Opvallend is dat dit de formulering is die C.G. Jung gebruikte om het doel van het menselijk individuatieproces te omschrijven.

Wat doen we?
Je wordt drie dagen ondergedompeld in de wereld van de ziel. Het wordt een combinatie van een zorgvuldige theoretische onderbouwing afgeleid van:

  • de Vedische wijsheidstraditie
  • de Jungiaanse dieptepsychologie
  • hedendaags wetenschappelijk empirisch onderzoek

Maar, jouw persoonlijke beleving staat centraal, daarom ervaar je de werkhypothese van het zielsaspect door middel van systemische werkvormen in combinatie met de methode DE REIS VAN DE HELD®. Dit levert jouw informatie op, die rechtstreeks uit jouw onbewuste komt en door jouw eigen associatie betekenis krijgt. Om jouw zielsaspect te voelen stellen we jouw familiesysteem van herkomst op. Hierdoor wordt duidelijk waarom je vanuit dit perspectief gezien voor deze familie ‘gekozen hebt’.

Over de docent:  Al vroeg in haar leven ging Anne Pauen (1958) op zoek naar een universele waarheid. Studies van oude talen, Vedische geschriften en Jungiaanse dieptepsychologie leidden haar naar beelden die universeel en tijdloos zijn. Haar na- en bijscholingsinstituut verzorgt trainingen voor toegepaste dieptepsychologie. In haar eigen hiervoor ontwikkelde methode, DE REIS VAN DE HELD ®  combineert zij systemisch werk met elementen uit de dieptepsychologie. Het centrale thema is: werken met het onbewuste, waarbij het zielsaspect een belangrijke rol speelt. Zie voor meer informatie over Anne haar linkedin-pagina.

Praktische informatie:

Data: vrijdag 7 oktober,  zaterdag 15 oktober en vrijdag 21 oktober 2022.
Waar: Zuidpoort gebouw, Wassenaarweg 40, 6834 NW  Arnhem
Tijden: van 10:00 uur tot ca. 16:00 uur
Kosten: 495 euro

Datum

07 okt 2022
Expired!

Tijd

10:00 - 16:00

Kosten

€495,00
Zuidpoort gebouw

Locatie

Zuidpoort gebouw
Wassenaarweg 40, 6834 NW Arnhem
Categorie

Organisator

Jungiaans instituut
Telefoon
+31 (0)24 344 00 84
Email
info@jungiaansinstituut.nl
Aanmelden

Speaker

  • Anne Pauen
    Anne Pauen

    Al vroeg in haar leven ging Anne Pauen (1958) op zoek naar een universele waarheid. Studies van oude talen, Vedische geschriften en Jungiaanse dieptepsychologie leidden haar naar beelden die universeel en tijdloos zijn. Ze werkt als organisatieadviseur, trainer en coach. Met de methodiek van De Reis van de Held verzorgt Anne Pauen lezingen, workshops en opleidingen.