Jungiaans instituut

Gaat 7 okt. van start! “De herontdekking van de ziel..” door Anne Pauen

Wat doet het zielsperspectief?

Vanuit het zielsperspectief gezien heb je geen oordeel over wat goed en wat niet goed is in jouw leven. Je erkent dat alles betekenisvol is en daardoor in potentie bedoeld is om jouw ontwikkeling te bevorderen. Werken met het transpersoonlijke deel van een mens hoort bij een integraal mens en wereldbeeld waarbij ziel, geest en lichaam één geheel vormen.

Om dit aspect ook voor de therapeutische praktijk toegankelijk te maken, benaderen we het als een werkhypothese. Dit betekent dat het noch voor jou noch voor jouw cliënt een geloofsovertuiging hoeft te zijn als je hiermee aan de slag gaat.

We gebruiken het als een filosofisch gedachtenspel, waarbij we van een aantal veronderstellingen uitgaan die zijn afgeleid van de Vedische wijsheidstraditie uit India. Door deze stellingen als hypothese te gebruiken, ontstaat een betekenisvol mens en wereldbeeld.

Tijdens deze 3-daagse cursus staat jouw persoonlijke beleving centraal, daarom ervaar je de werkhypothese van het zielsaspect door middel van systemische werkvormen in combinatie met de methode DE REIS VAN DE HELD®, door Anne Pauen ontwikkeld.

Data: vrijdag 7, zaterdag 15 en vrijdag 21 oktober 2022.
Driedaagse workshop, €495,-  (inclusief syllabus, koffie en thee)
Door: Anne Pauen

Over de docent: Al vroeg in haar leven ging Anne Pauen (1958) op zoek naar een universele waarheid. Studies van oude talen, Vedische geschriften en Jungiaanse dieptepsychologie leidden haar naar beelden die universeel en tijdloos zijn. Haar na- en bijscholingsinstituut verzorgt trainingen voor toegepaste dieptepsychologie. In haar eigen hiervoor ontwikkelde methode, DE REIS VAN DE HELD ®  combineert zij systemisch werk met elementen uit de dieptepsychologie. Het centrale thema is: werken met het onbewuste, waarbij het zielsaspect een belangrijke rol speelt. Ook is zij sinds september 2022 als docent verbonden aan het Jungiaans Instituut. Zie voor meer informatie over Anne haar linkedin-pagina.