Jungiaans instituut

Fantastische scriptiedag

25 juni 2020 – Afgelopen week presenteerden de vierdejaars hun afstudeerscripties, in een 1.5m-setting. Het was weer geweldig om te leren wat de diplomakandidaten hebben onderzocht, hoe bevlogen ze hun bevindingen wisten te presenteren, en wat de opleiding in persoonlijke zin allemaal voor ze heeft betekend. Een greep uit de diverse onderwerpen van dit jaar: Zarathustra, de Maya’s en Jung; Leiderschap in inclusieve organisaties in de cultuursector; Thanatos omarmd (over sterfelijkheid en doodsangst); Verbinding tussen spiritualiteit en fysica; Gevoeligheid en weerstand in therapie;  Stilte en verbinding met jezelf; Het effect van Analytische Therapie op duurzame inzetbaarheid in de GGZ; Individuatie onder godsdienstige dogma’s; Zit soms niet de verkeerde persoon in therapie?; Het krachtenveld in Analytische Therapie; Analytische Therapie als relatietherapie.